Post | juli 2019 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

In gesprek met Elly Johnson, vrijwilliger bij stichting OOR en Voedselbank Roermond.

Door Monique Seuren

"Vrijwilligerswerk geeft me een kijkje achter de schermen bij een organisatie. Ik vind het waardevol om iets te doen voor een ander en je krijgt er iets voor terug."


Na haar werkzame leven met een betaalde baan is Elly al 15 jaar vrijwilliger bij de Voedselbank en bijna even zoveel jaren bij OOR, de huiskamer van Roermond. Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is of waar je ook mee zit? Het maakt niet uit voor Elly, ze helpt graag andere mensen. 


"Mensen zijn zo dankbaar als je iets voor hen doet." Ze haalt er ook iets voor zichzelf uit. “Je leert altijd van collega’s, bijvoorbeeld om niet op alles te reageren wat een bezoeker van OOR zegt. Je moet het niet altijd persoonlijk opvatten”, geeft Elly aan. “Bij de Voedselbank heb ik contacten met onder andere bewindvoerders, maatschappelijk werk en gemeenten, daar leer ik ook veel van”. In ons gesprek spat het enthousiasme dat Elly uitstraalt voor vrijwilligerswerk er van af. Ze geeft dan ook aan vooral het vrijwilligerswerk bij de Voedselbank, nog lang, heel lang te willen blijven doen. Aan het einde zegt Elly, “je moet er wel plezier in hebben om dit werk zolang te blijven doen. Zonder dat plezier werkt het niet. Maar je moet je wel realiseren dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend”.


Aangestoken door het enthousiasme van Elly? Op de sites van OOR Roermond en Voedselbank Midden Limburg vindt je meer informatie over de organisaties waar Elly vrijwilligerswerk doet.

Deel blogpost