Post | mei 2020 | Nieuwsbrieven | 2 min lezen

Nieuwsbrief

Door Actief Roermond

Wie had kunnen denken dat er tussen deze en de laatste nieuwsbief zoveel heeft kunnen veranderen? De impact van het Corona virus op ons werk en ons geliefde vrijwilligerswerk is groot. We hebben het werk anders in moeten richten en we moeten inspelen op de huidige situatie.


In eerste instantie zijn wij vanuit Actief Roermond aan de slag gegaan met Coronahelpers; een platform waar vrijwilligers zich aan kunnen bieden die graag willen helpen nu de nood hoog is tijdens deze crisis. Dankbaar zijn wij voor de vele aanmeldingen. Het is fijn om te weten dat er heel veel mensen klaar staan om elkaar te helpen. Ook hebben we contact gehad met organisaties om te inventariseren wat de stand van zaken is en waar we eventueel mee kunnen helpen. Inmiddels worden er steeds meer versoepelingen doorgevoerd en durven we weer een beetje vooruit te kijken. De eerste meedenk-sessie over vrijwilligerswerk in de anderhalve meter samenleving heeft plaatsgevonden en daar gaan we voorlopig mee verder. Want het is niet makkelijk en pasklare antwoorden zijn er niet direct. In veel gevallen is maatwerk geboden. Door met elkaar hierover te praten en je bedenkingen uit te spreken kunnen we elkaar helpen. Ondanks dat de verschillen tussen organisaties groot zijn staan we allemaal voor een zelfde uitdaging en willen we ons werk samen met onze vrijwilligers op een veilige en verantwoorde manier uitvoeren.

Op onze websites zijn een aantal tips en links te vinden in het Corona dossier waar organisatie en vrijwilligers informatie kunnen vinden rondom vrijwilligerswerk in de anderhalve meter samenleving. Staat jouw vraag er niet tussen schroom dan niet om contact met ons op te nemen.


Waarderingsactiviteiten

Helaas hebben we afgelopen periode verschillende activiteiten moeten annuleren. Op dit moment zijn wij druk bezig om te kijken hoe we dit aanbod zó aan kunnen bieden dat het past bij de situatie waarin we nu verkeren. De online workshop Mindfulness en de Cuyperswandeling zijn in ieder geval twee mooie activiteiten die voor jullie klaar staan.


Vrijwilligersacademie

We zullen vanaf nu kijken of het wenselijk is om scholingsactiviteiten online of fysiek aan te bieden. Met name voor dat laatste geldt dat we hierin uiteraard alle richtlijnen gesteld door het RIVM volgen. De komende twee workshops die gepland staan zijn nu nog online te volgen.

Meedenken, meepraten, meedoen! Vrijwilligerswerk in de anderhalve meter samenleving

02 juni 2020, 19.30 uur online.

Online samenwerken

04 juni 2020 19.30 uur online


Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of wil je een afspraak maken met ons?

Bel 0475-345135 of mail naar info@actiefroermond.nl.

Niets missen van Actief Roermond? Registreer je dan online en ontvang onze nieuwsbrieven en tips direct in je mailbox.

Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen dan kun je je uitschrijven via je profiel op de website.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Artikel OM-krant | NieuwsbrievenActief Roermond timmert met de Vrijwilligersacademie aan de weg!
Aldus de kop van het artikel in de OM-krant van juli 2020 over...
Lees meer
Corona Dossier | NieuwsbrievenVrijwilligerswerk in de anderhalve meter samenlevingLees meer
Corona helpers | NieuwsbrievenHallo lieve mensen,

Om de impact van het coronavirus te beperken kunnen we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen voor...
Lees meer