Interessante links

WBTR Wet Bestuur en Toezicht Rechts­personen

Vanaf 1 juli 2021 moeten verenigingen en stichtingen voldoen aan de WBTR. Meer informatie over deze nieuwe wet is hier te vinden.


UBO Ultimate Beneficial Owners

In de UBO-registers staat wie de eigenaar is van een organisatie, of wie zeggenschap of een belang heeft. Meer informatie over de UBO is te vinden op de website van de Rijksoverheid of op de website van de KVK.


AVG Algemene verordening gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving AVG. Meer informatie over deze verordening is te vinden op de website van de autoriteitpersoonsgegevens.

Maak jouw organisatie AVG-bestendig! Meer informatie hierover kun je hier vinden


NOV Platform Vrijwillige Inzet

De website van het NOV staat boordevol thema's, interessante tips en blogs over vrijwillige inzet. Van lokale ondersteuning tot sociale veiligheid en het werven van vrijwilligers.


Gratis VOG

Vrijwilligers die met kinderen of kwetsbare personen werken, kunnen gratis een VOG aanvragen. Komt jouw organisatie hiervoor in aanmerking? Hier kun je alles over deze regeling lezen. Snel weten of je in aanmerking komt voor een VOG doe dan de VOG check op de website van Justis.


Regels voor vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligers kunnen in 2023 een belastingvrije vrijwilligersvergoeding krijgen van maximaal €190 per maand of maximaal €1.900 per jaar. Meer weten, kijk dan op de site van de belastingsdienst.Ook workshops en trainingen organiseren en promoten?

We werken graag samen voor een zo goed mogelijk aanbod.

Actief Roermond werkt graag samen met lokale organisaties om het aanbod van trainingen en workshops rondom vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te stroomlijnen en vrijwilligers en organisaties zo goed mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen. Weet jij alles over social media, financiën, HR of een ander interessant onderwerp? En lijkt het je het leuk om je kennis te delen met een groep vrijwilligers of vrijwilligerscoördinatoren? Klik dan op onderstaande knop om een workshop te organiseren!


U kunt ook contact met ons opnemen via: info@actiefroermond.nl