Expeditie Nieuwe Gezichten

Ben je op zoek naar vrijwilligers maar weet je niet meer waar je ze moet zoeken?

Doe dan mee met een Expeditie Nieuwe Gezichten. Dat is een methode om – onder begeleiding en samen met andere organisaties – aan de slag te gaan om nieuwe mensen te enthousiasmeren en te werven. Je maakt samen jouw organisatie aantrekkelijker, toegankelijker en bekender om nieuwe vrijwilligers aan je te verbinden.


Nieuwe Gezichten

Met nieuwe gezichten bedoelen we nieuwe vrijwilligers die uit een andere doelgroep komen dan de groep vrijwilligers die nu in je organisatie vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen mensen zijn die tijdelijk geen vrijwilligerswerk doen, maar dit wel gedaan hebben. Maar er zijn ook mensen die nog nooit vrijwilligerswerk hebben gedaan en nog kunnen ontdekken wat helpen van een ander ook voor iemand zelf kan betekenen. Wij zijn uitgerust om samen met jullie op expeditie te gaan. Een expeditie is een ontdekkings- of onderzoeksreis die vaak naar vreemde en afgelegen gebieden leidt. Wij blijven in Roermond daar is ook nog veel te ontdekken en gaan we samen, eventueel met vertegenwoordigers van andere Roermondse organisies, op een leuke, uitdagende en nieuwe manier op reis. Het project focust op het duurzaam aantrekken van nieuwe vrijwilligers. In deze expeditie je je te verplaatsen in de nieuwe vrijwilliger. We onderzoeken samen, hoe jullie eigen organisatiecultuur invloed heeft op de aantrekkingskracht van je organisatie. Door deze nieuwe aanpak krijg je als vrijwilligersorganisatie de gelegenheid om je te verdiepen in andere groepen mensen dan de gebruikelijke. Ook leer je om hen te enthousiasmeren vrijwilligerswerk te doen.


- Met vrijwilligerswerk doe je iets goeds voor anderen en verrijk je jezelf- . 

Wandelaar met rugzak

Ga je mee op pad?

Wij gaan je helpen, we doen het samen.

  • Je wil van het werven van nieuwe vrijwilligers uit een andere doelgroep nu echt werk maken, maar je zoekt nog waar je moet beginnen?
  • Je wil graag gebruik maken van nieuwe inzichten, maar weet niet waar je het moet zoeken?
  • Je bent op zoek naar ondersteuning om je eigen plannen te maken?

Samen betekent elkaars ervaringen gebruiken en dat scheelt tijd.


Wie kunnen er meedoen?

  • Alle organisaties die gebruik maken van vrijwilligers, of je nu een kleine of grote vrijwilligersorganisatie bent, een koepelorganisatie, een zorg- of een buurtinitiatief.
  • In jouw organisatie wordt het belang van het vinden van die specifieke doelgroep breed gedeeld.
  • Je doet met minimaal twee personen mee. Een van jullie tweeën zit bijvoorbeeld in het bestuur en denkt vooral strategisch/ tactisch mee en is gemachtigd om besluiten te nemen. De andere persoon is iemand uit je organisatie die het leuk vindt om de plannen om te zetten in de uitvoering. Zodat wat jullie bedenken niet alleen een plan blijft, maar ook echt vorm krijgt!


Wil je meer informatie of ben je benieuwd of deze reis iets voor jouw organisatie is neem dan contact met Monique of Marjo op. info@actiefroermond.nl of bel 0475 384 639