Bestuurskracht Roermond

De Roermondse Bestuurskrachtaanpak is er voor Roermondse verenigingen en andere clubs die drijven op vrijwilligers.

Vele organisaties die draaien op vrijwilligers staan onder druk. De besturen van stichtingen en verenigingen zijn druk om de organisatie draaiende te houden. Denk aan regelwerk rondom ledenadministratie, het vinden van nieuwe bestuursleden voor de verjonging van de organisatie, up-to-date zijn van de laatste wet en regelgeving. 

Een groep van ervaren vrijwillige bestuurders en professionals hebben zich bereid verklaard om de in Roermond actieve verenigingen, clubs en organisaties met vrijwilligers te ondersteunen bij de diverse bestuurlijke uitdagingen waar men mee te maken heeft. Men wil verbinden, kennis en expertise delen. Samen met en voor elkaar en de gemeenschap.

Afhankelijk van het soort vraag worden specifieke leden vanuit de groep bestuurskracht gevraagd om met de organisatie om tafel te gaan zitten om te werken aan de vraag of het probleem. Dit zal gebeuren voornamelijk vanuit de gedachte dat bestuurskrachtleden naast de organisatie gaan zitten of over de schouder zal meekijken. Expertise en kennis worden gedeeld en werken op deze manier samen aan het probleem. Uitgangspunt is dat een organisatie uiteindelijk zelfstandig werkt richting een uitkomst, echter nu met expertise, kennis, ervaring en een netwerk die via bestuurskracht aansluit.

Heeft u een vraag of een probleem die u Bestuurskracht graag zou willen voorleggen? Neem dan contact op via de mail met een korte omschrijving: bestuurskrachtroermond@gmail.com