Vrijwilligersproeverij

Zaterdag 30 september organiseert het Maatschappelijk Platform Roermond in samenwerking met Actief Roermond een Vrijwilligersproeverij.

Onderaan deze pagina vind je informatie over alle deelnemende organisaties.


De Vrijwilligersproeverij is een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties. Het doel van de Vrijwilligersproeverij is dat mensen kennis maken met diverse vrijwilligersorganisaties en zo de mogelijkheid krijgen om meer informatie over het desbetreffende vrijwilligerswerk en/of de vrijwilligersorganisatie te krijgen.

De vrijwilligersproeverij vindt dit jaar plaats in de Minderbroederskerk, op zaterdag 30 september 2023 van 10.00 uur tot 14.00 uur. Diverse Roermondse vrijwilligersorganisaties zullen zich die dag presenteren en je alles vertellen over de mogelijkheden om als vrijwilliger binnen hun organisatie aan de slag te gaan. Is je interesse gewekt dan kun je direct een afspraak maken om op een later moment uitgebreider kennis te maken en/of mee te lopen. Laat je verrassen door wat er allemaal mogelijk is in vrijwilligersland.


Vrijwilligersproeverij 30-9-2023 van 10.00-14.00 uur

Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15G



Verhalen van vrijwilligers

Hoe de vrijwilligersproeverij bijdroeg aan hun vrijwilligerswerk.

Tijdens de Vrijwilligersproeverij

kunnen jullie onderstaande organisaties ontmoeten.

Maximina:

Een levendig vrouwencentrum in de Roermondse wijk Donderberg. Het is een laagdrempelige en veilige plek. Hier kun je andere vrouwen ontmoeten. Meer informatie over Maximina en de vacatures vind je hier.

Wel.kom Support:

De vrijwilligers van Support bieden de moeders/gezinnen een helpende hand. Meer informatie over Wel.kom support en hun vacatures vind je hier.

Servicegilde Roermond

Servicevrijwilligers delen hun kennis, kunde en ervaring, met tijd en aandacht in allerlei projecten en activiteiten. Meer informatie over Servicegilde Roermond en hun vacatures vind je hier.

Maatje op Maat

Is hét centrale punt voor inwoners van de gemeente Roermond voor een-op-een vragen voor hulp of ondersteuning. Meer informatie over Maatje op Maat en hun vacatures vind je hier.

Voedselbank Midden-Limburg 

Zij voorzien de allerarmsten in onze samenleving wekelijks van voedsel. Meer informatie over de Voedselbank Midden-Limburg en hun vacatures vind je hier.

Proteion RCG en Roncalli

Dit zijn dé zorgcentra voor de inwoners van Roermond en omstreken. In deze zorgcentra zijn zo’n 200 vrijwilligers actief om elke dag gewoon bijzonder voor hun cliënten te maken. Meer informatie en de vacatures vind je hier.

Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk anoniem gesprek. Voor informatie over de Luisterlijn en hun vacatures, klik hier.

Stichting Leergeld Roermond e.o.

Zij geven kinderen tussen 4 en 21 jaar uit minder bedeelde gezinnen de mogelijkheid deel te nemen aan sportactiviteiten, cultuur en diverse binnen schoolse activiteiten. Wil je meer weten over Stichting Leergeld en hun vacatures klik dan hier.

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Meer weten, klik hier.

Stichting Gehandicapten Platform Roermond 

Een onafhankelijke organisatie voor collectieve belangenbehartiging en advisering van mensen met een beperking en chronisch zieken. Meer weten over deze organisatie en de vacature, klik hier.

Humanitas Midden-Limburg

Is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Hun hulp is gratis en altijd in de buurt. Meer weten over deze organisatie, klik hier.

Daelzicht

Het is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Als vrijwilliger kun je het verschil maken voor hun cliënten. Als maatje of voor ondersteuning bij de activiteiten. Klik hier en lees meer over Daelzicht.

Proteion Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling bemiddelt bij conflicten die spelen tussen buren en/of buurtgenoten. Getrainde vrijwilligers helpen buren om zelf hun problemen op te lossen. Klik hier voor meer informatie.

Actief Roermond

Zij willen zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging. Eigenlijk gewoon voor elkaar! Voor meer informatie over Actief Roermond en vrijwilligerswerk, klik hier.

Buddyzorg Limburg

Biedt sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl. Voor meer informatie klik hier.

De Zorggroep

Als vrijwilliger lever je een aanvulling op de zorg die beroepskrachten en familieleden verlenen. Bezigheden van vrijwilligers variëren van het begeleiden van cliënten bij dagelijkse activiteiten, zoals handwerken, wandelen en de krant (voor)lezen, tot het begeleiden van cliënten naar het ziekenhuis en gewoon een praatje maken. Voor meer informatie klik hier.

SGL

Biedt zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel en/of dementie en hun naasten op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Meer weten? Klik hier.

ECI cultuurfabriek

Hier krijgt creativiteit de ruimte. Als vrijwilliger kun je alle kanten op naargelang je interesses. Je leert nieuwe mensen kennen en werkt in een mooie, culturele omgeving. Meer informatie over Eci Cultuurfabriek klik hier.

PSW Vrije Tijd

Psw Vrije Tijd is onderdeel van PSW, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De afdeling Vrije Tijd organiseert vrijetijdsactiviteiten, denk aan clubjes, fitness. Meer informatie vind je hier. Deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht van PSW.

Emmaus Perspectief

Emmaus vangt mensen op die tijdelijk geen vast woon- of verblijfadres hebben. Middels het runnen van een kringloopwinkel, verhuizingen of het leeghalen van huizen kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien. Meer informatie vind je hier.

De Groene Transformator

Het Duurzaamheidscentrum in Roermond wordt dé plek waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk bij een organisatie/instelling/bedrijf of middels een burgerinitiatief. Meer weten? Klik hier.

Slachtofferhulp Nederland

Zij helpen slachtoffers na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Voor meer informatie klik hier.

Vincentius vereniging Roermond

Ieder mens telt. Vincentiusvereniging Roermond heeft als doel om jou en de maatschappij zo goed mogelijk te helpen. Iedere dag weer. We hebben een tweedehandswinkel. Je kunt hier terecht voor iedere soort hulp o.a. kleding, fietsen, boeken of ander huisraad. Maar óók voor een goed gesprek ben je van harte welkom. Voor meer informatie klik hier.