Workshops

Klik op een workshop om je aan te melden

Mrt9
Workshop · 9 mrt, 14:00 - 15:00
Vanuit huis
Een bakkie koffie met Actief RoermondGezellig samen, online met andere vrijwilligers onder het genot van een kopje koffie in gesprek.Geplaatst door Actief Roermond
Mrt22
Workshop · 22 mrt, 19:00 - 20:00
Vanuit huis
Meedenken, meepraten, meedoen! In de anderhalve meter samenlevingSamen met Actief Roermond en andere vrijwilligersorganisaties praten over hoe we de anderhalve meter samenleving binnen het vrijwilligerswerk kunnen vormgeven.Geplaatst door Actief Roermond
Mei25
Workshop · 25 mei, 19:00 - 21:00
Roermond
Workshop | Grenzen aangevenDeze workshop helpt u om duidelijker uw eigen grenzen aan te geven.Geplaatst door Actief Roermond
Jun8
Workshop · 8 jun, 19:00 - 21:00
Roermond
Workshop | Stress wat doe je ermeeIn deze workshop proberen we inzicht te geven in de verschillende manieren om met stress om te gaan.
Geplaatst door Actief Roermond

E-Learning

Hier kun je online trainingen volgen!

Netwerken versterken Een sociaal netwerk kan voor jou en jouw organisatie van belang zijn. In de training netwerk versterken krijgt je tips om uw netwerk te vergroten en te versterken.
Omgaan met emotiesAls vrijwilliger kun je te maken krijgen met emoties. Emoties bespreekbaar maken is niet altijd even makkelijk. In de training omgaan met emoties staat het herkennen en bespreekbaar maken van emoties centraal.
FondsenwervingHoe financier je een project? Hoe dien je een aanvraag in voor een fonds? De training fondsenwerving van VSBFonds helpt je hiermee op weg. Deze online training is met name interessant voor iedereen die opzoek is naar een financiering voor zijn of haar project.
Movisie AcademieMovisie Academie is de online leeromgeving van Movisie. Je vindt hier een groeiend aanbod van online cursussen en webinars voor beleidsmakers, professionals en vrijwilligersorganisaties in het sociale domein. De trainingen zijn gratis te volgen (tenzij anders aangegeven) en staan gerangschikt per thema.
EmpowermentGeloven in jezelf en in je eigen kracht staan. De training empowerment gaat hier verder op in.
Begeleiden van vrijwilligers Hoe kun je je vrijwilligers op een fijne en effectieve manier begeleiden. In deze training leer je vanuit een coachende rol hoe je het begeleiden van vrijwilligers aan kunt pakken.
Free-learningFree Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk. Alle free-learning modules zijn gratis voor iedereen en overal toegankelijk.
Veilig ouder wordenKom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. Vrijwilligers hebben vaak een vertrouwensband met de mensen die zij helpen. Daardoor is de kans groot dat zij iets van eventuele mishandeling zien of horen.

Ook workshops en trainingen organiseren en promoten?

We werken graag samen voor een zo goed mogelijk aanbod.

Actief Roermond werkt graag samen met lokale organisaties om het aanbod van trainingen en workshops rondom vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te stroomlijnen en vrijwilligers en organisaties zo goed mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen. Weet jij alles over social media, financiën, HR of een ander interessant onderwerp? En lijkt het je het leuk om je kennis te delen met een groep vrijwilligers of vrijwilligerscoördinatoren? Klik dan op onderstaande knop om een workshop te organiseren!


U kunt ook contact met ons opnemen via: info@actiefroermond.nl