Workshops

Klik op een workshop om je aan te melden

Okt19
Workshop · 19 okt, 19:00 - 21:00
Roermond
Wervende vacatureteksten schrijven
Vrijwilliger gezocht. Dat kan toch ook anders? Tijdens deze workshop ga je samen met andere deelnemers direct aan de slag.Geplaatst door Actief Roermond
Nov4
Workshop · 4 nov, 19:00 - 21:00
Roermond
Communiceren met de achterban
Hoe blijf je in contact met je achterban, als je elkaar door omstandigheden niet vaak ziet.Geplaatst door Actief Roermond
Dec1
Workshop · 1 dec, 19:00 - 21:00
Roermond
Beter en efficiënter vergaderen
Ben je de oeverloze, avondvullende vergaderingen ook zo beu? Weet je zeker dat het efficiënter kan, maar weet je niet goed hoe?Geplaatst door Actief Roermond

E-Learning

Hier kun je online trainingen volgen!

Netwerken versterken

Een sociaal netwerk kan voor jou en jouw organisatie van belang zijn. In de training netwerk versterken krijgt je tips om uw netwerk te vergroten en te versterken.

Omgaan met emoties

Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met emoties. Emoties bespreekbaar maken is niet altijd even makkelijk. In de training omgaan met emoties staat het herkennen en bespreekbaar maken van emoties centraal.

Fondsenwerving

Hoe financier je een project? Hoe dien je een aanvraag in voor een fonds? De training fondsenwerving van VSBFonds helpt je hiermee op weg. Deze online training is met name interessant voor iedereen die opzoek is naar een financiering voor zijn of haar project.

Movisie Academie

Movisie Academie is de online leeromgeving van Movisie. Je vindt hier een groeiend aanbod van online cursussen en webinars voor beleidsmakers, professionals en vrijwilligersorganisaties in het sociale domein. De trainingen zijn gratis te volgen (tenzij anders aangegeven) en staan gerangschikt per thema.

Empowerment

Geloven in jezelf en in je eigen kracht staan. De training empowerment gaat hier verder op in.

Begeleiden van vrijwilligers

Hoe kun je je vrijwilligers op een fijne en effectieve manier begeleiden. In deze training leer je vanuit een coachende rol hoe je het begeleiden van vrijwilligers aan kunt pakken.

Free-learning

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk. Alle free-learning modules zijn gratis voor iedereen en overal toegankelijk.

Veilig ouder worden

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. Vrijwilligers hebben vaak een vertrouwensband met de mensen die zij helpen. Daardoor is de kans groot dat zij iets van eventuele mishandeling zien of horen.

Interessante links en artikelen.

WBTR Wet Bestuur en Toezicht Rechts­personen

Vanaf 1 juli 2021 moeten verenigingen en stichtingen voldoen aan de WBTR. Meer informatie over deze nieuwe wet is hier te vinden.


NOV Platform Vrijwillige Inzet

Hier vindt je wat algemene wervingstips over het werven van vrijwilligers.


Liever luisteren?

Luister dan de podcast ontdek je vrijwilligerskracht .

Ook workshops en trainingen organiseren en promoten?

We werken graag samen voor een zo goed mogelijk aanbod.

Actief Roermond werkt graag samen met lokale organisaties om het aanbod van trainingen en workshops rondom vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te stroomlijnen en vrijwilligers en organisaties zo goed mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen. Weet jij alles over social media, financiën, HR of een ander interessant onderwerp? En lijkt het je het leuk om je kennis te delen met een groep vrijwilligers of vrijwilligerscoördinatoren? Klik dan op onderstaande knop om een workshop te organiseren!


U kunt ook contact met ons opnemen via: info@actiefroermond.nl