Post | juli 2023 | Verhalen van vrijwilligers van de vrijwilligersproeverij | 2 min lezen

“Het vrijwilligerswerk geeft energie doordat ik zoveel mensen ontmoet verrijkt het mijzelf ook als mens”.

Door Actief Roermond
Piet Voncken

Piet Voncken bezocht vorig jaar Maatje op Maat tijdens de vrijwilligersproeverij. Op dat moment was Piet al actief als automaatje, daar was hij terecht gekomen toen hij tijdens een bezoek aan ’t Paradies een folder van automaatje was tegengekomen. Op de proeverij kwam Piet tot de ontdekking dat er nog veel meer mogelijk was en inmiddels is zijn vrijwilligerswerk behoorlijk uitgebreid. Naast automaatje werkt Piet nu ook als administratiemaatje, helpt hij mee met het invullen van de belastingaangiftes en is hij (langs een andere weg) actief in een klachtencommissie voor het onderwijs. 10 tot 15 Uur per week zet hij zich vrijwillig in. Nadat Piet langzaamaan wat minder ging werken was hij op zoek naar sociale activiteiten, vrijwilligerswerk biedt hem dat.

“Het vrijwilligerswerk geeft energie; doordat ik zoveel mensen ontmoet verrijkt het mijzelf ook als mens en vrijwilliger. Het is ontzettend mooi om te ontdekken dat mensen mij zo open tegemoet treden. Als vrijwilliger verwacht ik niets van mensen en dat maakt de relatie open. We zijn gelijkwaardig aan elkaar. Dankbaarheid en enthousiaste reacties krijg je terug voor je inzet. Het is ontzettend veelzijdig en interessant om zoveel mensen te ontmoeten. Ik werd weleens benaderd voor een bestuurlijke functie, maar ik zocht meer contact met mensen. Samen met mensen praten over de alledaagse dingen en dingen die hen bezighouden, dat is leuk om te doen. Wat dat betreft zijn mijn verwachtingen over het vrijwilligerswerk uitgekomen”.

Een bezoek brengen aan de proeverij kan je meer inzicht geven in wat er allemaal mogelijk is. Maar door het vrijwilligerswerk ontdek je ook welke talenten je nog meer allemaal hebt en welke kwaliteiten je bezit die je tijdens het vrijwilligerswerk kunt benutten. Met name dat laatste is voor Piet een reden om mensen op te roepen om de proeverij te bezoeken.


Benieuwd welke talenten jij in kunt zetten kom dan op zaterdag 30 september naar de vrijwilligersproeverij in de Minderbroederskerk, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Verschillende organisaties presenteren zich die dag en vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is

Deel blogpost