Post | januari 2024 | Nieuwsbrieven | 1 min lezen

Vrijwilligerswerk een goed voornemen.

Door Actief Roermond

Zo aan het begin van het jaar staan we vaak stil bij alles wat geweest is en maken veel mensen alweer plannen voor dit nieuwe jaar. Vaak gaan de plannen gepaard met de nodige goede voornemens, wat minder van dit, wat meer van dat of dit jaar doen we het zus of liever zo. Ik wil me niet met andermans goede voornemens bemoeien, maar ooit al eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Het zou zo maar de aanleiding kunnen zijn om het één met het ander te combineren. Wat dacht je van een gezondere lifestyle? Als wandel- of fietsmaatje maak je dan zelf ook de nodige meters. Wat meer tijd besteden aan een voedzame maaltijd ook dat kun je goed combineren met vrijwilligerswerk bij een kookclub of kookinloop. Over positieve gezondheid gesproken, vrijwilligerswerk past prima in dat plaatje, wist je trouwens dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan Positieve Gezondheid?

Uit ervaring weten we dat vrijwilligerswerk vaak meer in beweging zet dan je vooraf denkt. Je doet het namelijk niet alleen voor die ander. Op onze website staan tal van verhalen waarin vrijwilligers vertellen wat het hen allemaal brengt. Sociale contacten, waardering, gezelligheid en nieuwe dingen leren zijn zomaar wat opsommingen van de meerwaarde van het vrijwilligerswerk. Starten met vrijwilligerswerk? Loop gewoon eens binnen bij een organisatie en ga het gesprek aan, vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Vertel over je eigen talenten en wie weet kun je ze inzetten of vraag of je eerst eens een paar keer vrijblijvend mee mag lopen voordat je een besluit neemt. Mogelijkheden zijn er legio. Zoals ik al scheef ik bemoei mij niet met je goede voornemen, maar zeg nu zelf: vrijwilligerswerk klinkt toch goed.


Nog geen idee waar je moet beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee of loop op donderdagmiddag tussen 12.30 uur en 14.30 uur eens binnen bij Bibliotheek BiblioRura, Neerstraat 11 Roermond.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
fototentoonstelling Roermondse Helden

Tentoonstelling bij RCG Proteion

| Nieuwsbrieven
Fototentoonstelling Roermondse Helden
Lees meer
Nieuwsbrief mei 2022 Actief Roermond

Nieuwsbrief mei 2022

| Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief Actief Roermond mei 2022
Lees meer
Vrijwilligers aan het werk

Proeverij

| Nieuwsbrieven
Vrijwilligers werven via een proeverij
Lees meer