Cuypershuis

Cuypershuis Roermond

Wat hebben Roermond en Amsterdam met elkaar gemeen? Pierre Cuypers natuurlijk!

De beroemde architect is vooral bekend als ontwerper van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. Maar wist jij dat Roermond de geboorteplek van Cuypers is? Op veel plaatsen zie je zijn invloeden terugkomen en net aan de rand van de binnenstad is zijn woon- en werkplek te vinden. Tegenwoordig is in dit gebouw het Cuypershuis gevestigd.

In het Cuypershuis maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. Je ontdekt hoe hij het klaarspeelt om (inter)nationale opdrachten binnen te halen én uit te voeren vanuit Roermond. Ook kom je meer te weten over het leven in de 19de eeuw, hoe er wordt gewerkt in de werkplaatsen en welke belangrijke rol Cuypers’ gezin speelt tijdens zijn carrière.


Vrijwilligers en actieve burgers die zich inzetten in de gemeente Roermond kunnen nu gratis een bezoek brengen aan het Cuypershuis tot en met 31 december 2021. Stuur een mail o.v.v. Bezoek Cuypershuis aan info@actiefroermond.nl met je naam en het adres waar jij actief bent als vrijwilliger.