Post | oktober 2019 | Advies voor organisaties | 1 min lezen

Tips voor het plaatsen van een vacature

Door Actief Roermond

Wanneer je een persoonlijk account hebt geregistreerd en een organisatieprofiel hebt aangemaakt kun je naar hartelust vacatures aanmaken om geschikte vrijwilligers te vinden. Plaats de vacature zo compleet en aantrekkelijk mogelijk op de vacaturebank.


Tips voor het plaatsen van een vacature:


1. Een pakkende titel valt op.


2. Plaats er een leuke aansprekende foto bij!


3. Introductie: wat een potentiële vrijwilliger als eerste ziet en hem of haar nieuwsgierig maakt (korte samenvatting wat er wordt gevraagd van de vrijwilliger).


4. Houd de vacaturetekst kort, bondig én concreet.


5. Haalbaarheid: schrik de potentiële vrijwilliger niet af met een onmogelijk grote takenlijst. Je kunt de functie ook opsplitsen.


6. Wat levert het de potentiële vrijwilliger op? Waarom moet hij/zij bij jullie vrijwilligerswerk komen doen, wat maakt jullie uniek! Vertel aan potentiële vrijwilligers hoe leuk het is om bij jullie te vrijwilligerswerk te doen. Een supergezellig team, een eindejaarsattentie, een gratis training, enzovoorts...


7. Afronden: Je wilt graag dat geïnteresseerden actie ondernemen, sluit dan af met een zin die uitnodigt tot actie, bijvoorbeeld: Bel voor meer informatie…… of loop binnen op ………. Potentiële vrijwilligers zijn teleurgesteld als ze geen reactie krijgen of lang moeten wachten, voordat er contact met hen wordt gezocht. Reageer daarom altijd en zo snel als mogelijk. Er is maar een eerste indruk mogelijk!


Voor vragen over de online vacaturebank of het werven van vrijwilligers kun je contact met Actief Roermond opnemen via de contactpagina of mail naar info@actiefroermond.nl

Deel blogpost