Post | augustus 2020 | Nieuwsbrieven | 2 min lezen

Vrijwilligers academie

Door Actief Roermond

Meer dan leren alleen

Ben je als vrijwilliger of organisatie op zoek naar een training die net wat meer achtergrond informatie geeft over een bepaald thema dan ben je bij de vrijwilligersacademie van Actief Roermond aan het juiste adres. Regelmatig horen wij van deelnemers dat zij de workshops als zeer waardevol ervaren. Onze workshops worden dan ook gemiddeld met een 8.6 beoordeeld. Voordeel van de workshops is dat ze laagdrempelig aangeboden worden, er gewerkt wordt in kleine groepen en het aanbod divers is. Daarnaast kan, indien wenselijk, ook een training in-company gegeven worden om een grote groep eigen vrijwilligers te scholen. Denk daarbij aan thema's als grenzen aangeven of informatie over een bepaald thema waar je als organisatie meer vanaf wilt weten. Actief Roermond streeft er naar om zoveel mogelijk met lokale, maatschappelijk betrokken partners samen te werken. Wij geloven er namelijk in dat er genoeg kennis en kunde bij organisaties onderling is die gedeeld kan worden. Een andere bijkomstigheid is dat je via het volgen van workshops je netwerk kunt vergroten door ander vrijwilligers en organisaties te ontmoeten. Het leren van elkaar en het horen hoe het bij een ander geregeld is, kan ook leiden tot nieuwe inzichten of samenwerking. In de Om!-krant van afgelopen zomer staat een artikel waarin twee deelnemers hun ervaringen met de vrijwilligersacademie delen.

Naast het geven van fysiek trainingen op locatie is er ook een rijk aanbod van online workshops te volgen via de vrijwilligersacademie. Het voordeel hiervan is dat je deze, vaak korte workshops, van huis uit makkelijk kunt volgen, zo vaak en zoveel als je wilt.

Ben je als vrijwilliger of organisatie op zoek naar een workshop over een specifiek thema en staat deze niet op de site neem dan gerust contact met ons op, we denken graag mee over de invulling hiervan. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jullie organisatie kennis heeft van bepaalde thema’s die je graag met anderen wilt delen, graag zelfs. Ook in dat geval kun je contact met ons opnemen zodat we samen kunnen kijken hoe we deze kennis verder uit kunnen rollen. 

Vragen over de vrijwilligersacademie of ons aanbod, stel ze gerust via 0475-345135 of via de info@actiefoermond.nl

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Vrijwilligers aan het werk

Proeverij

| Nieuwsbrieven
Vrijwilligers werven via een proeverij
Lees meer
Nieuwsbrief April Actief Roermond

Nieuwsbrief April 2022

| Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief april 2022 Actief Roermond
Lees meer
Uitreiking certificaat

Het Toon Hermans Huis heeft het NOV keurmerk ontvangen

| Nieuwsbrieven
Het Toon Hermans Huis heeft het NOV keurmerk ontvangen
Lees meer