Skip Sidebar

Over ons

‘IMCoach’ is het maatschappelijke diensttijd project van Stichting IMC Weekendschool. Wij hebben al 200 jongeren een mooie leerervaring kunnen bieden in contact met onze leerlingen. Maatschappelijke ...

Buurt & omgevingKinderen & JongerenOnderwijs
Deel
St. Weekendschool

Over St. Weekendschool

‘IMCoach’ is het maatschappelijke diensttijd project van Stichting IMC Weekendschool. Wij hebben al 200 jongeren een mooie leerervaring kunnen bieden in contact met onze leerlingen. Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met vrijwilligerswerk kunnen jongeren ontdekken wat voor soort werk bij hen past, en kunnen ze iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij. Dit kan ook worden ingevuld als stage.

Wij zijn Stichting IMC Weekendschool:
Wij bieden een aanvullend, motivatiegericht lesprogramma aan jongeren tussen de 10 en 14 jaar: we inspireren ze om hun wereldbeeld en zelfvertrouwen te laten groeien. Vaak is er in hun eigen omgeving geen goed rolmodel of netwerk.
Dat doen we door wekelijkse lessen te organiseren van bevlogen professionals in het kader van een vak of thema. We laten nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden van bouwer tot rechter van kunstenaar tot ondernemer en van chirurg tot wethouder.
We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Niet alleen door te luisteren in de klas maar juist door te ervaren wat het beroep inhoudt door excursies, opdrachten, spelletjes en activiteiten.Foto's