Post | februari 2021 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

"Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking". Door Heleen

Anderhalf jaar geleden ben ik, Heleen begonnen als vrijwilliger bij Support opvoedondersteuning van Wel.kom.

Na het overlijden van mijn man hield ik tijd over. Ook al heb ik twee getrouwde kinderen en 7 kleinkinderen, waar ik graag mee bezig ben, was dat niet voldoende invulling van mijn vrije tijd. Het voelde ook egoïstisch om alleen voor mezelf te zorgen na 47 jaar huwelijk. Ik heb 15 jaar als vrijwilliger tussenschoolse opvang gedaan, maar ik wilde nu wat anders. Daarnaast vind ik het ook fijn om behulpzaam te zijn en wilde altijd al graag iets bij vluchtelingenhulp doen.

Ik ben 74 jaar maar dat is bij Support geen probleem en kon er als vrijwilliger aan de slag. Ik ondersteun nu een Syrische familie, dat is verrijkend een andere cultuur te leren kennen. Met name de taalachterstand is echt een probleem voor de nieuwe Nederlanders. Het helpen met huiswerk, voorlezen en ook spelletjes doen helpt en levert een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Van mij leren ze dingen en gebruiken die in de Nederlandse cultuur belangrijk zijn. Gesprekken over de christelijke feestdagen en Bijbelse verhalen naast de islamitische feesten en verhalen die zij hebben.


Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking.

De Corona-tijd is lastig, na een stop van een paar maanden ben ik weer begonnen. Het huiswerk gaat door. We doen zo voorzichtig mogelijk, gebruiken mondkapjes, maar de anderhalve meter lukt niet altijd. Gelukkig ben ik fit en gezond en heb er plezier in.


Geïnspireerd door het verhaal van Heleen en heb je vragen over Support opvoedondersteuning mail naar Eefje ten Haken van Wel.kom

e.tenhaken@welkom.nu of bel haar op telefoonnummer 06-10030608

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

“Van mij hoeft helemaal niets en dat maakt mijn rol zo waardevol.” Door Marianne

| Interviews Actief Roermond
Nadat ik, door omstandigheden gestopt was met mijn werk kwam ik een advertentie tegen van de VPTZ ...
Lees meer

"Als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei."

| Interviews Actief Roermond
Mijn naam is Tillie Wolters. Ik ben 68 jaar en ik ben bijna 20 jaar vrijwilliger. Ik ben begonnen bij ...
Lees meer