Post | augustus 2021 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

"Ik vind het heel leuk als ik de jeugd bezig kan houden en ze plezier zie hebben". Door Wil

Door Actief Roermond
vrijwilliger Wil aan het werk tijdens een schuimparty

Mijn naam is Wil Thoonsen en ik doe ondertussen al meer dan 10 jaar vrijwilligerswerk. Het begon toen ik mijn zoon naar activiteiten in het wijkhuis bracht. Ik kwam in contact met de vrijwilligers en actieve bewoners daar en heb me aangesloten bij de bewonersgroep (nu wijkraad). Ik ben actief bij het jongerenwerk van Stichting Wel.kom, bij de wijkraad, werkgroep verkeer, help bij de Scouting en op het wijkhuis en bij nog een heleboel wijkgerichte activiteiten. Ik vind het heel leuk als ik de jeugd bezig kan houden en ze plezier zie hebben. Soms zijn er ook wel een wat moeilijkere jongeren bij, dat vind ik wel eens lastig. Een dag is geslaagd als de kinderen het leuk hebben gehad. Dat vieren we door met diegene die mee hebben geholpen nog even gezellig na te praten met iets lekkers erbij.

Ik houd ervan om in de natuur te zijn en ik fotografeer graag. Ook hou ik ervan om met mijn honden en gezin bezig te zijn en met de kinderen tijdens allerlei activiteiten. Mijn leukste herinnering is Bouwdorp. Ik help dan mee in de organisatie. Kinderen gaan 3 dagen hutten bouwen bij het wijkhuis. Ik adviseer, help mee en bedenk leuke extra activiteiten om te doen, zoals een modderbak of bootcamp. Vanwege Covid-19 is Bouwdorp nu al 2 jaar niet door kunnen gaan, dat vind ik wel heel jammer.

Mijn hele gezin doet vrijwilligerswerk. Mijn zoon Brian is heel actief bij het jongerenwerk en mijn vrouw komt ons na haar werk ook altijd helpen.

In de toekomst blijf ik met de jeugd bezig bij het wijkhuis en de scouting. En zal ik aansluiten bij allerlei nieuwe projecten, zoals een rommelroute in de wijk, die ik samen met andere vrijwilligers opzet. 


Geïnspireerd door het verhaal van Wil en heb je vragen over vrijwilligerswerk bij Jeugd en Jongerenwerk van Wel.kom Roermond neem dan contact op met Misja Geraedts tel. 06 – 52562809

Deel blogpost