Post | februari 2024 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

“Ik doe het ook een beetje voor mezelf, ik word er blij van” Lilian Verschure

Door Actief Roermond
Lilian Verschure

Met de zoekterm vrijwilligerswerk Roermond kwam Lilian Verschure vorig jaar uit bij Actief Roermond, Vrijwilligersproeverij. Nadat ze de informatie op de website goed had doorgelezen, maakte ze voor zichzelf een lijstje met vier adressen die zij tijdens de vrijwilligersproeverij zou bezoeken. En dat heeft maar liefst geresulteerd in drie adressen waar Lilian nu actief is als vrijwilliger, namelijk Proteion RCG, Maximina en Dementie vriendelijk Roermond (DVR).

“Bij Maximina werk ik als clusterleider, waar ik zorg voor wat meer verbinding tussen de educatievrijwilligers. Bij DVR ben ik aan de slag gegaan als maatje en binnen Proteion RCG werk ik bij de dementerende bewoners van ’t Munster. Soms zing ik liedjes, ga ik wandelen, schenk ik koffie of help ik bij brainfit. Met een big smile ga ik daarna weer naar huis. Het ideale aan de proeverij was dat ik zelf niet veel uit hoefde te zoeken. Alle informatie stond op de website en dus kon ik zelf een plan maken.

Voor Lilian was de proeverij een succes, binnen no time had ze drie vervolg afspraken staan om verder in gesprek te gaan met de organisaties.

“Er is genoeg keuze in vrijwilligerswerk er zit voor iedereen wel wat bij. Het is ook goed om te weten wat je niet wilt doen, dat maakt het kiezen ook wat makkelijker. Soms moet je even goed plannen en het is ook belangrijk dat de balans tussen vrijwilligerswerk en privé goed blijft. Je leert door het vrijwilligerswerk ook veel nieuwe mensen kennen. Ik doe het ook een beetje voor mezelf, ik word er blij van”, aldus Lilian.


Nieuwsgierig wat jij voor een ander kunt betekenen? Ook dit jaar organiseert Actief Roermond weer samen met het Maatschappelijk Platform Roermond een vrijwilligersproeverij.

Wanneer 21 september 2024

Waar Minderbroederskerk Roermond

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts