Post | augustus 2021 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

"Ik ben als kind zelf begonnen als vrijwilliger en daardoor zijn mijn ouders en vrienden ook mee komen helpen". Door Brian

Door Actief Roermond
Vrijwilligerswerk jeugd-jongerenwerk

Mijn naam is Brian Thoonsen, ik ben 20 jaar en ik woon in de Kemp. Ik kwam als kind bij activiteiten in het wijkhuis en daar is mijn interesse in het organiseren van activiteiten begonnen. Ondertussen ben ik al zeker 10 jaar actief als vrijwilliger bij het jongerenwerk van Stichting Wel.kom. Ik deed als kind mee met allerlei activiteiten in de buurt, maar ik had toen al een heleboel ideeën om het nog leuker of beter te maken. Toen ik 10 jaar was hield ik goochelshows voor kleinere kinderen, hebben we een Straatspeeldag georganiseerd met de jeugdraad en schommels in de speeltuin voor het wijkhuis laten plaatsen. Later organiseerde ik disco-avonden voor kinderen en ging ik meehelpen met Halloween en Bouwdorp. Tegenwoordig zit ik in de organisatie of ben ik zelfs kartrekker van o.a. Bouwdorp, Halloween, Free Dump, 717 en nog een aantal incidentele activiteiten. Als ik iets organiseer heb ik dat van tevoren in mijn hoofd en als het dan in de uitvoering ook lukt zoals ik het bedacht had, dan word ik daar blij van. En natuurlijk ook het plezier dat ik zie bij diegene die meedoen. Wat ik soms jammer vind is als ideeën niet haalbaar zijn, omdat ze nog te groot zijn.

Qua taken doe ik meerdere dingen, zoals voorbereiden, bedenken en programmeren. Ik ben ook DJ, scare actor, groepsleiding en presentator en werk mee in de PR. Ik ben een echte entertainer. Na een geslaagde dag vieren we dat het liefste met een fles bier en soms een BBQ. Vooral de gezelligheid en een drankje met mensen die mee hebben geholpen maakt de dag helemaal af. Mijn leukste herinnering was toen ik samen met een goede vriend een leuke groep kinderen heb begeleid bij Bouwdorp en we ook nog eerste zijn geworden.

Ik ben als kind zelf begonnen als vrijwilliger en daardoor zijn mijn ouders en vrienden ook mee komen helpen. Zelfs mijn vriendin heb ik nu zover gekregen om mee te doen. Ik hoop in de toekomst dit nog lang te blijven doen en sommige concepten nog verder uit te breiden en verbeteren.

 

Geïnspireerd door het verhaal van Wil / Brian en heb je vragen over vrijwilligerswerk bij Jeugd en Jongerenwerk van Wel.kom Roermond neem dan contact op met Misja Geraedts tel. 06 – 52562809

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts