Post | april 2022 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

“Ik word blij van de bereidwilligheid onder elkaar”.

Door Actief Roermond
“Ik word blij van de bereidwilligheid onder elkaar”. Vrijwilligerswerk

Ik doe sinds 1974 vrijwilligerswerk. Mijn kinderen waren 6, 4 en 2 jaar oud toen ik begon. In het begin deed ik veel taken op de St. Hubertusschool in Herten. Ook het kindervakantiewerk in Herten heb ik jarenlang onder mijn hoede gehad. In januari 1987 werd ik door mijn overbuurman, dhr. Sleven gevraagd om te helpen bij Vincentius. Het werken met kleding was mij op het lijf geschreven, mijn ouders hadden een stomerij/wasserij en ik was bekend met textiel. Ik sorteerde de kleding en hing ze in de winkel. Dhr. Sleven haalde de meubeltjes op en broeder Norbert van Kapel in 't Zand was de sociale verkoper in de winkel. Een half jaar lang hebben we zo dagelijks gewerkt, zonder de luxe van een kop koffie. Inmiddels is de groep vrijwilligers flink gegroeid en zijn we een paar keer verhuisd. Vincentius kreeg steeds meer naamsbekendheid en het aanbod in de winkel werd steeds groter. Met de groep vrijwilligers ontstond een hechte band, iedereen kreeg vaste taken en de onderlinge sfeer is prima. Ik word blij van de bereidwilligheid onder elkaar. Het kan soms erg hectisch zijn en niet iedereen kan daartegen. Daarom is het belangrijk om vrijwilligers goed te begeleiden, ook vrijwilligers met een “rugzakje”, dat is niet altijd makkelijk. Ik werk nu 35 jaar bij Vincentius, ik heb naar eigen inzicht de winkel en vooral het magazijn in mogen richten en heb daar waar nodig structuur aangebracht. Uiteraard ga ik met mijn tijd mee, ik ben overal inzetbaar en al jaren lid van het BHC (beheerscommissie). De BHC bestaat uit de leidinggevenden van de verschillende afdelingen van Vincentius, ze fungeren tussen het bestuur en de vrijwilligers. Elke vijf weken bespreken we de stand van zaken bij Vincentius.

Met alle vrijwilligers vieren we Kerst en Pasen onder het genot van lekkernijen. Dit jaar maken we samen een uitje met de bus naar…? Zo verstevigen we de onderlinge band. Binnenkort hoop ik 80 te worden en ik heb nog steeds plezier in mijn vrijwilligerswerk dat ik inmiddels samen met mijn man doe.


Word je ook enthousiast van het verhaal van Mia en ben je benieuwd wat vrijwilligerswerk jou kan opleveren of wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Vincentius Roermond neem dan contact op met ons via info@actiefroermond.nl of neem een kijkje op onze website onder t kopje vrijwilligerswerk

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

| Interviews Actief Roermond
Het verhaal van Anton Borsboom, vrijwilliger bij Automaatje Roermond
Lees meer
Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

| Interviews Actief Roermond
Het verhaal van Gonny en Truus, vrijwilligers bij het Toon Hermans Huis Roermond
Lees meer
“Ik heb een passie voor mensen die het moeilijk hebben en zal altijd proberen iedereen te ondersteunen waar ik dat kan”, Door Ans Peeters, vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Roermond

“Ik heb een passie voor mensen die het moeilijk hebben".

| Interviews Actief Roermond
Het verhaal van Ans Peeters vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Roermond
Lees meer