Post | mei 2022 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

Door Actief Roermond
Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

Truus Joosten en Gonny Barrois zijn beide gastvrouwen bij het Toon Hermans Huis Roermond. Beiden doen dit vrijwilligerswerk al vele jaren. Gonny in eerste instantie vanuit eigen ervaring met borstkanker. “Iedereen was zo attent en hartelijk. Ik kwam in een warm bad terecht met gasten die in het zelfde schuitje zaten en dat gaf kracht en steun.” “Nu” zegt Gonny “bied ik een luisterend oor en met mijn achtergrond kan ik goed invoelen wat een gast doormaakt. Hoewel ieder lichaam anders reageert en iedere behandeling op zich staat, maar je voelt mee in figuurlijke- en letterlijke zin.” Truus heeft in de ouderenzorg gewerkt en na haar pensionering vindt ze het fijn en belangrijk iets voor mensen te kunnen betekenen. “Ik word blij” zegt Truus, als ik voel en zie dat onze gasten met een voldaan gevoel naar huis gaan. Ik was immers op die dag een van de gastvrouwen/heren, die het luisterend oor konden bieden en zo nodig situaties in goede banen leiden”. “Het moeilijke aan dit werk,” zegt Truus “zijn toch wel de heftige situaties waar gasten soms in terecht zijn gekomen. Daarom volgen wij regelmatig intervisie, die door een psycholoog geleid wordt en delen veel met onze collega gastvrouwen/heren.” Gonny vindt het vrijwilligerswerk niet echt moeilijk, (er wordt ook veel gelachen) “maar ik denk dat dit ook komt door mijn achtergrond, het werk in de uitvaartbranche.” 

Het werken in het Toon Hermans Huis vinden de dames veelzijdig, omdat er diverse activiteiten plaatsvinden zoals, yoga, tai chi, schilderen, bakken en koken, boekbespreking, gespreksgroepen etc. Dit alles onder vakkundige begeleiding.  

Truus en Gonny roepen iedereen op de stap te zetten en een kopje koffie te komen drinken. Of je nu komt als gast of potentiële vrijwilliger, je bent altijd welkom. 


Nieuwsgierig naar het Toon Hermans Huis Roermond? Neem eens een kijkje op hun website of ga een kopje koffie drinken, Willem II singel 17 Roermond. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking

"Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking". Door Heleen

| Interviews Actief Roermond
Anderhalf jaar geleden ben ik, Heleen begonnen als vrijwilliger bij Support opvoedondersteuning van Wel.kom ...
Lees meer
als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei

"Als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei."

| Interviews Actief Roermond
Mijn naam is Tillie Wolters. Ik ben 68 jaar en ik ben bijna 20 jaar vrijwilliger. Ik ben begonnen bij ...
Lees meer