Post | september 2020 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

Het geeft een kick om orde in de chaos te brengen! Cis - vrijwilliger Thuisadministratie

Door Actief Roermond
Het geeft een kick om orde in de chaos te brengen! Cis - vrijwilliger Thuisadministratie

“ De Humanitas-vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen” .Humanitas Midden-Limburg is onderdeel van de landelijke Vereniging Humanitas, een vrijwilligersorganisatie. De hulp die ze bieden is gratis en altijd in de buurt. Ze zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor Humanitas het allerbelangrijkst, dat de deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

De vrijwilligers van Humanitas Midden Limburg bieden hulp bij: Thuisadministratie, ze helpen de financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Bij Maatjes Ex-gedetineerden helpt een coachend maatje het leven weer in te richten na de detentie. Humanitas BOR helpt om goede afspraken te maken over de omgangsregeling voor kinderen bij echtscheiding. En de vrijwilligers van “ Get a grip”, helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij hun geldzaken.


Dankzij Actief Roermond, vertelt vrijwilligers coördinator Cristel Sieben, “ hebben we op korte termijn weer 4 nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Vrijwilligers die broodnodig zijn om o.a. samen met de jongeren hun geldzaken op orde te krijgen. Het is mooi dat we in Midden-Limburg ook middels de vrijwilligers academie kunnen samenwerken op het gebied van deskundigheidsbevordering. Onze vrijwilligers kunnen gebruik maken van de trainingen die op de vrijwilligersacademie worden aangeboden en wij bieden onze e-learnings, online trainingen, zoals empowerment en omgaan met emoties aan op de vrijwilligers academie van Roermond. Een mooie win win situatie”. Samen werken aan een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Al deze mooie bovenstaande projecten zijn alleen uitvoerbaar als er voldoende vrijwilligers aan mee werken. Heeft het je interesse gewekt? Nieuwsgierig naar de taken van een vrijwilliger bij Humanitas? Meer informatie vind je hier.
Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

"Ik ben als kind zelf begonnen als vrijwilliger en daardoor zijn mijn ouders en vrienden ook mee komen helpen". Door Brian

| Interviews Actief Roermond
"Ik ben als kind zelf begonnen als vrijwilliger en daardoor zijn mijn ouders en vrienden ook mee komen helpen" ...
Lees meer

"Ik vind het heel leuk als ik de jeugd bezig kan houden en ze plezier zie hebben". Door Wil

| Interviews Actief Roermond
"Ik vind het heel leuk als ik de jeugd bezig kan houden en ze plezier zie hebben". Door Wil
Lees meer

“Voor mij is een evenement geslaagd als ik alleen maar één pleister heb hoeven te plakken” Door Marlies

| Interviews Actief Roermond
Al bijna 25 jaar werkt Marlies als vrijwilliger bij EHBO vereniging Maasniel. Toen ze jaren geleden voor haar ...
Lees meer