Post | september 2020 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

Het geeft een kick om orde in de chaos te brengen! Cis - vrijwilliger Thuisadministratie

Door Actief Roermond
Het geeft een kick om orde in de chaos te brengen! Cis - vrijwilliger Thuisadministratie

“ De Humanitas-vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen” .Humanitas Midden-Limburg is onderdeel van de landelijke Vereniging Humanitas, een vrijwilligersorganisatie. De hulp die ze bieden is gratis en altijd in de buurt. Ze zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor Humanitas het allerbelangrijkst, dat de deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

De vrijwilligers van Humanitas Midden Limburg bieden hulp bij: Thuisadministratie, ze helpen de financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Bij Maatjes Ex-gedetineerden helpt een coachend maatje het leven weer in te richten na de detentie. Humanitas BOR helpt om goede afspraken te maken over de omgangsregeling voor kinderen bij echtscheiding. En de vrijwilligers van “ Get a grip”, helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij hun geldzaken.


Dankzij Actief Roermond, vertelt vrijwilligers coördinator Cristel Sieben, “ hebben we op korte termijn weer 4 nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Vrijwilligers die broodnodig zijn om o.a. samen met de jongeren hun geldzaken op orde te krijgen. Het is mooi dat we in Midden-Limburg ook middels de vrijwilligers academie kunnen samenwerken op het gebied van deskundigheidsbevordering. Onze vrijwilligers kunnen gebruik maken van de trainingen die op de vrijwilligersacademie worden aangeboden en wij bieden onze e-learnings, online trainingen, zoals empowerment en omgaan met emoties aan op de vrijwilligers academie van Roermond. Een mooie win win situatie”. Samen werken aan een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Al deze mooie bovenstaande projecten zijn alleen uitvoerbaar als er voldoende vrijwilligers aan mee werken. Heeft het je interesse gewekt? Nieuwsgierig naar de taken van een vrijwilliger bij Humanitas? Meer informatie vind je hier.
Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

| Interviews Actief Roermond
Het verhaal van Anton Borsboom, vrijwilliger bij Automaatje Roermond
Lees meer
Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

Neem die drempel, zet die stap en kom binnen!

| Interviews Actief Roermond
Het verhaal van Gonny en Truus, vrijwilligers bij het Toon Hermans Huis Roermond
Lees meer