Post | mei 2023 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

“Ik geniet er enorm van om te zien dat de door ons georganiseerde activiteiten echt een verschil maken bij de dames”.

Door Actief Roermond
Ümmü Gülsüm Şafak links en Kuyubaşi rechts

Sinds 2017 is Cemiyle Kuyubaşi werkzaam als vrijwilliger voor de Turks Islamitische Vrouwen Vereniging (TIVV). Vanwege haar gezondheid is ze maar beperkt fysiek actief. Een vriendin stelde voor om af en toe eens deel te nemen aan een activiteit van de TIVV. Het sociale element en de betrokkenheid bij een maatschappelijk doel spraken haar aan en sindsdien is ze steeds meer gaan deelnemen aan activiteiten. Inmiddels is ze voorzitter van het bestuur van de TIVV. Cemiyle vindt het mooi om te zien dat het vrijwilligerswerk ertoe doet. Neem bijvoorbeeld die oudere mevrouw die leert hoe ze een pc moet gebruiken, ze straalt van trots. Of de jonge moeders die met meer zelfvertrouwen naar huis gaan na het volgen van een EHBO cursus. Maar ook een leuk cultureel tripje waar de dames meer leren van een andere cultuur of geloof. “Ik geniet er enorm van om te zien dat de door ons georganiseerde activiteiten echt een verschil maken bij de dames”.

Samen met o.a. Ümmü Gülsüm Şafak organiseert ze verschillende activiteiten. Er zitten ook uitdagingen aan, want je kunt nooit iedereen blij maken “Dat moet ik echt leren om te accepteren”, aldus Cemiye.

Samen met de andere bestuursleden proberen ze de taken zo goed mogelijk te verdelen. Ieder bestuurslid heeft zo zijn eigen kracht en competenties waar ze goed in zijn. Dat was in het begin nog best zoeken, wie vindt wat leuk en wie is waar goed in? Zowel voor

de gezelligheid alsook voor de teambuilding proberen ze twee keer per jaar met het bestuur iets leuks te doen. Maar af en toe een presentje als blijk van waarderingen voor de bestuursleden valt altijd goed in de smaak. Tijdens de Ramadan wordt er altijd voor heel veel personen gekookt door de dames. “Ik houd ervan om lekker lang in de keuken te staan. Helaas ben ik daar tegenwoordig te beperkt voor vanwege mijn gezondheid, maar ik draag wel bij aan het samenstellen van het menu en coördineer alle ingrediënten die gekocht moeten worden. Op die manier belast ik mijzelf niet te veel, maar blijf wel betrokken bij de mijn passie; de keuken”.

Meer informatie over de activiteiten van de Turks Islamitische Vrouwen Vereniging (TIVV) is te vinden op hun Facebookpagina.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts