Post | maart 2023 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

Door Actief Roermond
Je wil toch graag iets voor een ander betekenen!

Anton Borsboom wil graag iets betekenen voor een ander. Hij is gestart als klusvrijwilliger bij Wel.kom en heeft dat altijd met veel plezier gedaan. Toen hij door Wel.kom (nu Vijf) werd gevraagd vrijwilliger bij AutoMaatje te worden heeft hij dat met twee handen aangegrepen. Autorijden doet hij met veel plezier en het klussen was voor deze vitale 88 jarige soms toch een beetje gevaarlijk. “Op een ladder of trapje staan dan voelde ik me niet meer zo zeker”. Anton is dan ook vanaf dag 1 met veel plezier al bijna 4 jaar betrokken bij AutoMaatje. Hij vervoert met zijn eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar het ziekenhuis in Roermond of Maastricht, de pedicure, naar familie en alle andere plaatsen waar de mensen naartoe willen of moeten. De meeste ritten zijn gezellig en met een schot voor de boeg van Anton komt het gesprek meestal wel op gang. “Het heeft mij veel geleerd over wat er in de stad speelt en de schrijnende situatie waarin sommige mensen verkeren. Zaken waar ik in mijn gewone dagelijkse leven niet mee te maken heb. Er is tegenwoordig veel ellende onder de mensen. Maar” vertelt Anton, “ik hoor natuurlijk ook leuke verhalen. Bijvoorbeeld van een echtpaar dat bijna 40 kilometer verderop naar de tandarts gaat. Een tandarts die ze jaren geleden in Oostenrijk hebben ontmoet en nu bezoeken ze nog steeds de praktijk van zijn zoon. Dan heb je gespreksstof genoeg”. Gaandeweg de jaren weet hij wel hoe de “bijrijders” zijn. Hij zorgt dan ook dat hij een bakje met wisselgeld in de auto heeft liggen. Ook al moeten de mensen gepast geld meebrengen, uit ervaring weet Anton dat dat niet altijd het geval is.

De ene week vervoert hij maar 1 persoon en een andere week heeft hij wel 4 of 5 keer een ritje. De coördinator van AutoMaatje bij Vijf kan Anton altijd bellen voor een ritje!


Lijkt het je ook leuk chauffeur bij AutoMaatje te worden, klik dan hier voor meer informatie. Heb je AutoMaatje nodig dan vind je de informatie die je er meer over vertelt hier.

Deel blogpost