Post | november 2020 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

"Als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei."

als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei

Mijn naam is Tillie Wolters. Ik ben 68 jaar en ik ben bijna 20 jaar vrijwilliger. Ik ben begonnen bij Home-Start dat later overging in Support. Ik heb 2 dochters van 43 en 39 jaar en 3 kleinkinderen.

Ik ben destijds dit vrijwilligerswerk gaan doen om onder de mensen te blijven komen. Ik werkte en werk nog steeds thuis.

In de beginjaren stond ik als vrijwilliger naast een moeder met jonge kinderen. Gaf waar nodig raad of luisterde naar de moeder. Deed leuke dingen met de gezinnen. We gingen wandelen of naar de speeltuin, naar de bieb. Later bij Support kwamen er ook oudere kinderen bij. Het werd steeds meer helpen met huiswerk, meegaan naar oudergesprekken, praten met de moeders.

Bij veel kinderen is de woordenschat te klein en gaat begrijpend lezen niet goed. Met drie moeders en hun kinderen hebben we naar aanleiding van hun hulpvraag een groepje bij elkaar gebracht. Een uur per week besteedden we aandacht aan deze problemen. De moeders waren enthousiast want als je moeders en kinderen samen laat leren, leren ze allebei. Jammer genoeg gooide corona roet in het eten.

Op dit moment beeldbel ik met 2 gezinnen ongeveer een half uur per week. Dit is niet ideaal maar het is niet anders. Je blijft wel op de hoogte hoe het met het gezin gaat. Een kind help ik via skype met woordenschat en begrijpend lezen. Dit werkt heel goed en is altijd een gezellig uurtje.

Ik ben blij dat we zo contact kunnen houden en aangezien mijn agenda op dit moment niet zo vol is zijn dit momenten om naar uit te kijken. En ik vind het contact zo met beeldbellen en skype zeker ook heel waardevol. Ik hoop dan ook dat we weer snel de draad op kunnen pakken. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

”Zonder ons geen speeltuin”

| Interviews Actief Roermond
Lees hier het verhaal van Sabrina, vrijwilliger bij speeltuin Kitskensberg.
Lees meer

In gesprek met Martin Koelen van KBO Roermond

| Interviews Actief Roermond
Lees hier het interview van Actief Roermond met Martin Koelen, voorzitter van KBO Roermond.
Lees meer