Post | augustus 2020 | Interviews Actief Roermond | 2 min lezen

”Zonder ons geen speeltuin”

Door Actief RoermondSpeeltuin Kitskensberg in Roermond is al 68 jaar een begrip in de regio. Op maar liefst 6 hectare grond bevinden zich zo’n 80 verschillende speeltoestellen, een doolhof en een ondiep buitenbad. Daarnaast is er een ruim opgezet horeca gedeelte waar men terecht kan voor koude en warme dranken, ijsjes en ander versnaperingen en op het terrein staat ook nog een frietwagen voor de grotere trek. Maar ook voor het vieren van een kinderfeestje is men van harte welkom. Al twee jaar lang werkt Sabrina met veel plezier in de speeltuin, waarom ze als vrijwilliger voor de speeltuin gekozen heeft spreekt volgens Sabrina voor zich: “Ik wordt helemaal blij van al die spelende kinderen die ik hier zie genieten en daar draag ik graag aan bij door mij hier als vrijwilliger voor in te zetten”. Ongeveer twee jaar geleden kwam Sabrina via haar schoonzus bij Kitskensberg terecht. Nadat ze op verschillende fronten was ingewerkt is ze nu het meeste te vinden in het horeca gedeelte en in de frietwagen, uren zijn altijd in overleg en flexibel. ”Zonder ons geen speeltuin” is het credo van de vrijwilligers en dat klopt, want speeltuin Kitskensberg draait volledig op vrijwilligers. Gemiddeld zijn er tussen de 20 en 30 vrijwilligers actief die gezamenlijk zorg dragen voor het onderhoud van de toestellen, het terrein, de horeca en de schoonmaak. Sabrina vertelt dat sfeer en de communicatie onderling erg goed en gezellig is en dat hun werkzaamheden door de regel door de bezoekers erg gewaardeerd wordt. Toch kan het ook voorkomen dat mensen geïrriteerd kunnen reageren als zij bijvoorbeeld op drukke dagen wat langer moeten wachten voor een drankje of een hapje. Dat is jammer, want we werken hier allemaal met vrijwilligers en dat hebben gasten niet altijd in de gaten, aldus Sabrina.

De afgelopen periode heeft haar werk tijdelijk stil gelegen in verband met Corona. Dat was vreselijk, als de speeltuin gesloten is lopen we inkomsten mis en zonder inkomsten geen onderhoud. Iedereen was dan ook enorm opgelucht toen ze weer konden starten, weliswaar met aanpassingen denk aan een kuchscherm bij de kassa, extra desinfectie mogelijkheden en een intekenlijst voor bezoekers, maar de speeltuin is open en dat is het belangrijkste. Gelukkig is het terrein van de speeltuin ruim genoeg en is reserveren niet nodig.

Door het vrijwilligerswerk heeft Sabrina niet alleen veel nieuwe mensen ontmoet, maar ook haar zelfvertrouwen is gegroeid. Toen ze twee jaar geleden hier kwam werken dacht ze in eerste instantie dat ze dit niet zou kunnen, maar inmiddels weet ze wel beter. Ze is goed ingewerkt en door haar werk in de speeltuin is haar zelfvertrouwen gegroeid. Volgens Sabrina is dat een mooie bijkomstigheid. Sabrina ziet dit ook bij andere collega’s, vrijwilligerswerk kan voor extra structuur zorgen en sociale contacten en dat is mooi meegenomen. Dat is ook het mooie aan speeltuin Kitskensberg er is altijd ruimte voor mensen die aan de slag willen.

Meer informatie over de speeltuin Kitskensberg is te lezen op de website

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Marlies tijdens haar inzet als EHBO'er

“Voor mij is een evenement geslaagd als ik alleen maar één pleister heb hoeven te plakken” Door Marlies

| Interviews Actief Roermond
Al bijna 25 jaar werkt Marlies als vrijwilliger bij EHBO vereniging Maasniel. Toen ze jaren geleden voor haar ...
Lees meer
Twee handen

“Van mij hoeft helemaal niets en dat maakt mijn rol zo waardevol.” Door Marianne

| Interviews Actief Roermond
Nadat ik, door omstandigheden gestopt was met mijn werk kwam ik een advertentie tegen van de VPTZ ...
Lees meer
Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking

"Het geeft mij energie om met dit werk bezig te zijn, het is voor ons beiden een verrijking". Door Heleen

| Interviews Actief Roermond
Anderhalf jaar geleden ben ik, Heleen begonnen als vrijwilliger bij Support opvoedondersteuning van Wel.kom ...
Lees meer