Post | juli 2019 | Interviews Actief Roermond | 1 min lezen

In gesprek met Martin Koelen van KBO Roermond

Door Monique Seuren

“KBO Roermond biedt belangenbehartiging en dienstverlening op lokaal niveau voor alle senioren aan. Ook organiseren ze minimaal één keer in de maand een activiteit of samenzijn. We staan voor Kracht – Betrokkenheid – Ondernemend”.


KBO Roermond telt meer dan 250 leden. Leden kunnen gebruik maken van informatie over allerlei zaken met betrekking tot landelijke-, provinciale - én lokale belangenbehartiging. Ook ontvangen zij 10x per jaar een Magazine en Nieuwsbrief én kunnen deelnemen aan de maandelijkse activiteiten en profiteren van allerlei landelijke -en lokale voordelen.


Martin Koelen is sinds januari van dit jaar voorzitter van KBO Roermond. Door zijn kijk op besturen en op vrijwilligerswerk is dit een functie die bij hem past. De lijntjes met de leden zijn kort, waardoor bestuursleden vaak worden ingeschakeld bij individuele vragen van leden over gemeentelijke regelingen en andere zaken. Om alle commissies van de vereniging te kunnen bemensen én activiteiten te kunnen organiseren hebben ze meer vrijwilligers nodig, dan de 30 vrijwilligers die er nu werkzaam zijn.


Martin legt uit dat een oproep binnen de leden voor meer vrijwilligers weinig respons oplevert en een persoonlijke benadering beter is. Via een mailing van de vrijwilligerscentrale viel het oog op de trainingen: Vinden van vrijwilligers en Binden en Boeien van vrijwilligers. Tijdens deze trainingen werden de twee aanwezige bestuursleden van KBO Roermond geprikkeld na te denken over hun eigen werving van vrijwilligers. “Waar zijn wij als KBO uniek in, waarom zou iemand voor onze vereniging moeten kiezen? Vragen die ons aan het denken zet”, geeft Martin aan. De kruisbestuiving die met andere vrijwilligersorganisaties tijdens deze trainingen ontstond vond hij zeer waardevol. Het heeft al een tweetal samenwerkingsactiviteiten opgeleverd. Het motto van Martin Koelen is dan ook: “Waarom zouden we steeds het wiel opnieuw moeten uitvinden? We kunnen elkaar ondersteunen en met samenwerking meer betekenen voor de senioren van Roermond”.


Bent u nieuwsgierig naar deze vereniging, kijk voor meer informatie op https://kboroermond.nl/

Deel blogpost