Mensen maken Roermond

Er zijn in Nederland bijna 7 miljoen vrijwilligers. Toch missen we jou nog!

Mensen maken Nederland, zo luidt de slogan van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Hier in Roermond spreken we graag van mensen maken Roermond en zo vliegen wij dit Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 dan ook aan. Mensen maken Roermond mooier, sterker, sportiever, gekleurder, toegankelijker, muzikaler en ga zo maar door. Jullie kunnen vast een leuke slogan bedenken voor jullie vereniging, organisatie of club. Een bijpassende poster of afbeelding voor social media is zo gemaakt via de plaatjesmaker. Hoe leuk zou het zijn als wij onze clubjes, verenigingen etc het komende jaar onder de aandacht gaan brengen en op deze manier ons eigen podium creëren.

Samen met Mensen maken Nederland viert Roermond een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. We zetten ons samen in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen.


Het komende jaar nemen we jullie mee met talloze activiteiten en gaan we op zoek naar nieuwe gezichten die binnen jouw aan de slag kunnen.


Bekijk voor meer informatie de site van Mensen maken Nederland via onderstaande button.

KalenderIn het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 organiseert de NOV zowel landelijk, maar vooral ook in het hele land activiteiten die bijdragen aan het betrekken van meer en nieuwe mensen bij vrijwillige inzet. Hier staan al deze activiteiten op een rij. Wat gaan jullie doen?
VacaturesJuist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij willen helpen om een ander te steunen. En ook in de tijd die gaat komen kan het vrijwilligerswerk bijdragen aan de (nieuwe) vragen die in onze samenleving leven. Er is meer vraag en behoefte aan vrijwilligers. Kortom: ‘er voor elkaar zijn’. Kijk daarom wat Actief Roermond te bieden heeft voor jou!
WorkshopsHet is belangrijk om bij te blijven: om te sparren en te leren van en met andere organisaties. Wij organiseren themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om hun deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.